(Foyer)
Capelinhos, Vulcano Interpretation Centre

Fifty years and seven metres separate the different levels from arrival at the site to the lighthouse complex. The new foyer was laid down between the original level and that of the cul-de-sac built after the eruption. Originally the arrival point, this place is now the departure point for a trip through the ashes that cover the original buildings, that takes one down to the level of the lighthouse and leaves one overlooking the sea and the dormant volcano.

()
Vendas Novas Municipal Market

In order to subvert the concept of front and back, the new market is organized in U shape, creating an inner patio and an access in every front.

(Tea house)
Pico Mountain House

At mid-height of the Mountain, occluded by the clouds, where the last traces of our civilization end and nature rules, the traveler begins his challenge of endurance and courage.

()
Virtual Aquarium

The almost closed building attempts to construct a proper environment to the visioning of the bottom of the ocean, through the circular shape of the screens and the enfolder in closets, aquariums or screens in blue color total.

(Detail)
Cancela do Porco

Open to St. George island and facing the Pico mountain, the small residential units relate differently to the outside through private or semi-private areas, grassy or paved, all bounded by stone walls, hiding or leading the eye to partial views of proximity, or global ones on the horizon.

()
Bar AAC

The drawing is set in regular geometric shape and it uses discreet materials in all architectonic surfaces: wood and glass, metallic structures and light partitions.

()
Sulphur Cavern, Visitor Center

Lined by craters, built on the platform of delivery, suspended above the water line and tear on the surface, the building comes naturally visible, transparent and present, not imposed.

()
Habitação - Vilar

The proposed intervention reuses the existing structure of masonry and wooden elements remakes, redesigning them, and so the case of trusses of the roof and window frames, or introducing mixed solutions of deck wood on metal structure.

()
()
A Casa do Ouvidor

Analysis of the existing resulted a clear reading of the most learned room in L and an upper arm that degradation in the U shape and contains the oven. All this sector have responded to a post and / or adjacent construction, inferior constructive and, as such, in a situation of severe disrepair. Regardless of equity and historical value of this body, we believe that the situation of the building, the proposed amendment of this structure, in the name of a more appropriate functional distribution and increasing profitability was the most correct solution and enabled the feasibility of recovering this set.

()
()
Trucking Estremoz Central Station

The building is designed around the longitudinal axis , organizing assistance to operators / management and maintenance of the station at the top northwest services, the ticket , receipt , dispatch and deposits baggage and cargo deploy between that area and public area ; finally public health facilities and the bar/cafe deploy at the top on the southeast open public space and enabling their occupation terrace.

()
()
()
()
()
()
Housing Nuno Ribeiro Lopes

Simple, which is developed by addition of rectangular geometric shapes, providing the appearance of voids defined by walls. This constant interplay of full and empty spaces, inside and outside, light and shadow is accentuated by coloring walls where the light is reflected and protrudes into the interior, and the different features of the courtyard/spaces.

Nuno Ribeiro Lopes
Architects
Arquitectos